Artikelen

Verschrikkelijke ramp

Bericht in de krant 30 mei 1860:

De hevige storm, welke eergister [pinkstermaandag 28 mei 1860] gewoed heeft, en waardoor ook hier ter stede en in de omstreken groote boomen omvergerukt zijn, heeft helaas eene verschrikkelijke ramp veroorzaakt. met de Capelsche stoomboot. Deze boot had namelijk een pleziertogtje naar Rotterdam gemaakt en kwam van daar, tegelijk met de Geertruidenbergsche stoomboot, ’s namiddags ten 3 ure te Dordrecht aan. De kapitein van laatstgemelde (meer…)

Wederom verloren wij een vriend …..

Johannes Jacobus Timmers, geboren te Meppel op 24 april 1922 als zoon van Jacobus Timmers en Meeuwsina Spijkerman en overleden te Modjokerto Djompok II op 19 april 1947. Hij trouwde te Meppel op 15 januari 1947 met Maartje Theodora de Boer.

Aanvullingen mede dankzij Richard Spraakman.
Johannes Jacobus Timmers, geboren 24 april 1922 in Meppel als zoon van Jacobus Timmers en Meeuwsina Spijkerman. Woonachtig Grote Oeverstraat 154. Van oorsprong als beroep bankwerker. Hij (meer…)

Een taaie familie

Wim Timmers (91) uit Sint-Oedenrode wachtte in 2020 in de hospice op zijn laatste nacht, geveld door corona. Maar in plaats van tussen zes planken en via de achterdeur, verlaat Wim het pand na twaalf dagen via de vóórdeur. Lopend achter zijn rollator. Dat was ook voor de hospice een primeur. Zijn huisarts noemde het een wonder, Wim bedankt vooral zijn genen: „Mijn opa en oma waren 70 jaar getrouwd, mijn (meer…)

De Oude Oorlogspiloot

Frank Arnold Timmers, bekend onder de bijnaam ‘De Oude Oorlogspiloot’, ‘Onbevreesde Frank’, ‘Stoere Houtvester’, overleed op 25 maart 2005, in de leeftijd van 82 jaar. Hij werd geboren te Berkeley, Californië op 29 oktober 1922 als zoon van John Ralph Timmers en Aileen Marie Phelan. Frank groeide op in Albany en woonde gedurende 47 jaar in Lafayette. Hij doorliep de middelbare school van Albany en studeerde aan de universiteit van Berkely. (meer…)

Zuster Bellina

De Tweede Heesche Tak

Zusters onder de Bogen.
Officieel heten ze ‘Liefdezusters van de Heilige Carolus Borromeus’ maar ze zijn beter bekend onder de naam ‘Zusters onder de Bogen’. Het huidige klooster is namelijk door twee bogen verbonden met de Sint Servaaskerk te Maastricht en zo ontstond deze tweede naam.
De stichteres van de Congregatie was Elisabeth Gruyters. Zij werd geboren op 1 novem­ber 1789 in het plaatsje Leut in België.
Hoewel ze tegenwerking had (meer…)

Deurwaarder Timmers

IV-b. Aloysius (Aloisius) Joseph (Jozeph) Arnold Timmers, geboren te Sittard op 22 oktober 1826 als zoon van Johan Adam Timmers en Anna Theresia Pasqué en aldaar overle­den op 16 december 1913. Beroep: deurwaarder. Hij trouwde te Echt op 28 april 1862 met Maria Wilhelmina Hubertina Jansen. Zij werd geboren te Sittard op 12 november 1831 als dochter van Winand Lambert Jansen en Maria Ida Burgers en overleed op 10 mei 1921. (meer…)

Timmers in de brand

Johannes (Jan) Timmers, geboren te Uden op 28 mei 1826 als zoon van Aeldert Timmers en Ardina Pepers en overleden te Freedom (Wisconsin U.S.A.) 18 juni 1906. Hij trouwde te Veghel op 21 februari 1851 met Maria van de Rijt. Zij werd geboren te Veghel op 5 augustus 1826 als dochter van Adriaan van de Rijt en Catharina Govers en overleed te Menasha (Wisconsin) op 20 oktober 1904 en werd begraven (meer…)

‘Marie de Mand’

De handelsgeest zat er al vroeg in bij Maria Timmers. Ze heeft het met de paplepel ingekregen want haar vader, Marinus Timmers, ging met porselein en aardewerk naar de markt en de kinderen werden al vroeg met de handel bekend gemaakt. De kinderen hebben echter allemaal het breekbare materiaal achter zich gelaten en zijn overgestapt op textiel. Voor moeder Truike Timmers-van den Broek was het naar de markt gaan haar lust (meer…)

Windhoos over Oost-Brabant

Adrianus Gerardus (Janus) Timmers.

De Telegraaf, dinsdag 3 juni 1952:
Vijftien meter brede baan van vernieling
Windhoos over O.-Brabant
Vele boerderijen beschadigd

Zwaar beschadigde boerderijen, verwoeste schuren, ontwortelde en afgeknapte bomen, over vele kilometers verstrooid hooi, koren en stro en tientallen stuks dood pluim- en kleinvee tekenden zaterdagavond de 13 meter brede baan van vernieling, die een windhoos door Oost Brabant veegde.
Bij Boekel werd de landbouwer Adriaan Timmers door de weggevaagde kap van zijn eigen hoeve (meer…)

Gratis een dierentuin

Gratis een dierentuin in huis
Aan de voorheen Empelse en nu Maren-Kesselse Maasdijk ligt een gezellig dijkhuisje met een natuurtuin. De bewoner gaat driemaal in de week met zijn aangeklede racefiets minimaal twee uur fietsen (racen) om in goede conditie te blijven voor het buitenwerk.

Als kind had André Timmers al een tuintje waarin hij met een stukje glas zelfs een kweekbakje had gemaakt. Hij bracht er veel tijd in door. Toen hij (meer…)